dilluns, 4 d’agost del 2014

"Telita" amb el Telica

Dissabte vam fer una excursió al volcà Telica, d'una alçada de 1060 metres i el que ha fet freqüents erupcions els anys 1982-1986-1994-1998-2008 y sent la darrera l'any passat. L'excursió la vam fer amb un guia, amb un 4x4, una família alemanya i una yanki. Durant el trajecte vam passar per zones boscoses on vam poder veure cabanyes molt humils amb famílies que treballen la terra i recullen llenya per sobreviure. També ens vam aturar per un ramat de vaques.




El camí amb cotxe va ser mogut, però vam tindre sort que Carlos (el guia) durant tot el viatge ens va estar explicant l'estat social, polític, econòmic del país i algun fragments de la seva història. Deixant-nos entreveure amb el seu discurs, una vegada més, que estava a favor de la revolució però en contra del règim que està instaurant Daniel Ortega.  A més, es va confessar ateu i ens va dir que fins els ben complerts la vintena d'anys, no va conèixer cap altre com ell. 

La pujada al cràter, va ser suau a través de les roques volcàniques i un cop a dalt ens esperaven els gasos que no ens deixaven veure el cràter, ja que no podíem respirar. Fent temps perquè es fes de nit, vam anar fins a una cova de ratpenats. 











Més tard ja de nit, vam tornar al cràter i vam poder veure com brillava la lava al fons del cràter. Va ser una experiència impactant escoltar el soroll de les entranyes de la terra i veure aquell vermell que et feia sentir prou insegur.  









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada